Siirry sisältöön

Hinnasto

Hinnat ovat suuntaa antavia. Saat lopullisen kustannusarvion hammaslääkäriltäsi tai suuhygienistiltäsi.
Erikoishammaslääkäreiden hintoihin lisätään 30% korotus.
Kaikki proteettiset työt valmistetaan yhteistyössä Hammassirkun oman hammaslaboratorion, Hammaslaboratorio Mainion kanssa.

Täytä ja tulosta esitietolomake ja ota se mukaan ensimmäiselle vastaanottokäynnille.

Hinnoista vähennetään mahdollinen Kela-korvaus.

Palvelu
Hinta
Palvelumaksu
16,50€

Palvelumaksumme kattaa muun muassa:

  • ajanvaraus- ja muistutuspalvelut
  • asiakasneuvonnan puhelimitse ja toimipaikoissa
  • Kanta-palvelun viranomaismaksut sekä viranomaisvaatimusten järjestelmäkustannukset
  • PlusPalvelun
  • sähköisen lääkemääräyksen eli eReseptin
  • koronaepidemian myötä lisääntyneet suojavarustekulut
Hammastarkastus / suun tutkimus
88€

Suun terveydentilan tutkimuksessa eli hammastarkastuksessa hammaslääkäri kartoittaa suusi terveyden tilan. Tutkimuksen hintaan eivät sisälly mahdolliset röntgen-kuvat.

Lue lisää suun terveydentilan tutkimuksesta.

Varaa aika hammastarkastukseen

Hampaan paikkaus
70,00€ - 233,00€

Hampaan paikkauksen hinta vaihtelee paikan koosta, paikattavien pintojen määrästä ja työn haastavuudesta riippuen. Hampaan pinnoilla tarkoitetaan hampaan sivuja. Esimerkiksi hampaan purupinta on yksi pinta ja kahden hampaan väliin jää aina yksi pinta. Pintoja yhdessä hampaassa on siis yhteensä viisi. Kun hampaan kaikki viisi pintaa paikataan, puhutaan kruunusta. Lue lisää hampaiden paikkauksesta.

Paikkauksen hintaan eivät sisälly puudutus tai mahdollisesti tarvittavat röntgenkuvat.

Juurihoito / hammas
523,00 - 1256,00€

Juurihoito toteutetaan usealla eri kerralla. Hoidon hinta muodostuu tarvittavien käyntikertojen lukumäärän mukaan. Käyntikertojen määrä vaihtelee tapauskohtaisesti. Lue lisää juurihoidosta.

Hampaan poisto
125,00€

Yleisimmin hampaan poistoon johtaa hampaan ytimeen syvän karieksen seurauksena aiheutunut tulehdus.
Hampaan poiston syynä saattavat olla myös tukikudosten ongelmista johtuvat tulehdukset, hampaiden halkeamiset, tilanpuute suussa esimerkiksi oikomishoidossa, epäonnistunut juurihoito, syvä karies tai maitohampaan poisto pysyvän hampaan tieltä. Viisaudenhampaat saatetaan poistaa ennakoivasti tulevien ongelmien ehkäisemiseksi.

Hampaan poisto, vaativa
208,00€

Hampaan vaativa poisto ilman leikkausta.

Hampaan poistoleikkaus
410,00€

Hampaan leikkauksellinen poisto.

Uniapneakisko, sisältäen konsultaation ja yöpolygrafiatutkimuksen
1046,00€

Uniapneassa elimistön hapettuminen heikkenee lihasten rentoutuessa ja tukkiessa hengitysteitä. Vähähappisuus vaikuttaa elimistön kykyyn vastustaa useita yleissairauksia ja laskee yleistä vireystilaa. Uniapnea diagnosoidaan unen laatua kuvaavan mittauslaitteen avulla. Tutkimukseen voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä. Suuhygienistille voi varata ajan "yöpolygrafiatutkimukseen", jolloin suuhygienisti antaa tutkimuslaitteen käytön opastuksen ja unen mittaus tapahtuu omassa sängyssä kotioloissa. Tutkimuksen tulosten perusteella suunnitellaan jatkohoidon tarve. Vaikeassa uniapneassa paras hoitotulos saavutetaan yhteistyössä keskussairaalan keuhkopoliklinikan kanssa ja lievissä tapauksissa voi hoidoksi riittää pelkkä uniapneakiskohoito. Hammassirkun hammaslääkärit ja erikoishammasteknikko valmistavat Silensor-uniapneakiskoja, jotka ovat miellyttäviä käyttää ja toimintavarmoja. Kaikki kiskot vamistetaan Hammaslaboratorio Mainiossa käsityönä. Samoja kiskoja käytetään myös pelkän kuorsauksen hoidossa.

Uniapneakisko, pelkkä kisko
784,00€ - 889,00€

Hammassirkun hammaslääkärit ja erikoishammasteknikko valmistavat Silensor-uniapneakiskoja, jotka ovat toimintavarmoja ja miellyttäviä käyttää. Kaikki kiskot vamistetaan Hammaslaboratorio Mainiossa käsityönä. Samoja kiskoja käytetään myös kuorsauksen hoidossa.

Kokoproteesit / leuka
1046,00€ - 1255,00€

Kokoproteesien hinta koostuu hammaslääkärin osuudesta sekä hammaslaboratorion osuudesta. Hammaslääkäri arvioi hoidon tarpeen ja ottaa hampaista jäljennökset, jotka lähtevät hammaslaboratoriolle. Jäljennösten avulla tehdään kipsimallit, joiden malliin proteesia aletaan tekemään. Teknikko tekee proteesista vahamallin, jota hammaslääkäri sovittaa asiakkaan suuhun. Tällä käynnillä määritellään proteesin purenta ja sovitaan hampaiden väristä ja muodosta. Tämän jälkeen hammaslaboratorio asettelee malliin myös hampaat paikalleen. Hammaslääkäri sovittaa proteesia vielä asiakkaan suuhun ja tarkistaa purennan tason. Oikeassa asemassa oleviin hampaisiin teknikko tekee vielä lopullisen proteesin, jota hammaslääkäri sovittaa asiakkaan kanssa ja tekee vielä viimeiset hionnat, mikäli on tarpeellista. Kontrolli käynti otetaan muutaman viikon päähän.

Kokoproteesit / leuka, erikoishammasteknikon tekemänä
806,00€

Erikoishammasteknikko voi valmistaa kokoproteesit itsenäisesti. Erikoishammasteknikko tekee vain kokoproteeseja. Osaproteesit tehdään aina hammaslääkärin kautta. Erittäin haastavissa tilanteissa on suositeltavaa tehdä työ hammaslääkärin kautta.

Varaa aika erikoishammasteknikolle

Väliaikainen osaproteesi / rankaproteesi
418,00€ - 2614,00€

Väliaikaisen osaproteesin hinta vaihtelee työn laajuuden mukaan.

Purentakisko (sisältää hammaslaboratorion osuuden)
523,00€ - 628,00€

Purentakiskot toteutetaan yhteistyössä Hammaslaboratorio Mainion kanssa.

Kruunu / laminaatti
732,00€ - 1046,00€

Kruunut ja laminaatit toteutetaan yhteistyössä Hammaslaboratorio Mainion kanssa.

Implanttikonsultaatio
88€

Puuttuvan hampaan / hampaiden korvaamisen kliininen suunnittelu ja arvio hoidon etenemisestä kustannuksineen, 30 min. Tarvittavat jäljennökset ja röntgenkuvat veloitetaan erikseen. Konsultaatiokäynnin veloitus sisältyy implanttihoidon kokonaisarvioon, mikäli suunniteltu hoito toteutuu.

Hammasimplantointi
2563-4000€
Hammasimplantin hinta määrittyy suun tilanteen mukaan, riippuen siitä, kuinka helposti implantointi on mahdollista toteuttaa. Saat aina yksilöllisen hinta-arvion hammaslääkäriltäsi. Hinta käsittää koko hoidon.
Botuliinihoito
462-564€
Botuliinitoksiini-pistoksista voidaan saada apua vaikea-asteiseen narskutteluun, silloin, kun käypähoitosuosituksen mukaiset hoitotoimet on käyty tuloksetta läpi. Hoidon kustannukset sisältävät itse hoitokäynnin lisäksi tarvittaessa konsultaatiokäynnin sekä lääkeaineen hinnan. Lääkeaine on saatavissa apteekista, ja siitä on mahdollista saada kela-korvaus. Lue lisää: Botuliini narskuttelun hoidossa
Esteettisen hoidon suunnittelu
70€

Vaikka hampaisto olisi toiminnallisesti kunnossa, voivat esteettiset seikat joskus saada arastelemaan hymyilemistä. Esteettisen hoidon suunnittelukäynnillä pääset keskustelemaan hammaslääkärin kanssa mieltäsi painavista asioista ja löytää juuri sinun suullesi sopivat ratkaisut.

Erikoisalakohtainen konsultaatio
136,00€

Erikoisalakohtainen konsultaatio tarkoittaa erikoishammaslääkärin tekemää konsultaatiota. Erikoishammaslääkäri on tietyn hammaslääkätieteen alan, esimerkiksi juurihoidon, asiantuntija, jonka apua tarvitaan silloin kun hoito kaipaa yleishammaslääkärin osaamisen ylittävää tietotaitoa.

Nukutushammashoidon suunnittelukäynti (sisältäen suun tutkimuksen + ptg)
223€

Hammashoito nukutuksessa on hyvä vaihtoehto, jos voimakas hammashoitopelko estää hoidon tai suussa odottaa isompi remontti. Nukutushammashoidon suunnittelukäynnillä hammaslääkäri kartoittaa suusi tilanteen ja antaa kustannusarvion nukutuksessa tehtävästä hoidosta.

Varaa aika nukutushammashoidon ensikäyntiin

Anestesia (nukutus)
400,00€ / tunti

Anestesiatoiminnasta vastaanotoillamme vastaa valtakunnallinen Aiderix-nukutushammashoitoyritys. Lue lisää: nukutushammashoito.fi.

Nukutushammashoidon kustannukset jakautuvat niin, että hammaslääkärin toimenpiteet maksavat saman verran kuin normaalihoidossakin ja itse nukutuksesta anestesiatiimi veloittaa 100€ /15 minuuttia. Kelalta saa takaisin noin 100€ nukutushoidosta ja hammaslääkärin toimenpiteistä toimenpidekohtaisesti.

Minimimaksu nukutuksesta on 1 tunti, eli 400€. Tämän jälkeen laskutetaan 15 minuutin tarkkuudella. Hammaslääkäri arvioi tarkastuksen yhteydessä kuinka pitkä nukutusaika tarvitaan toimenpiteiden tekemiseksi. Eli hammaslääkärin tarkastuksen yhteydessä saa kustannusarvion kokonaiskustannuksista.

Anestesiassa tehtävälle hoidolle hammaslääkäri antaa omasta osuudestaan kustannusarvion anestesian suunnittelukäynnillä.

Varaa aika nukutushammashoidon ensikäyntiin

Hampaiston ja leuan panoraamakuva
130,00€

Hinta sisältää radiologian erikoishammaslääkärin lausunnon.

Hampaiston- ja leukojen KKTT-röntgen
230,00€ - 493,00€

Kartiokeilatietokonetomografiakuvaus mahdollistaa kolmiulotteisen näkymän kuvattavasta alueesta. Kuvauksen hinta määräytyy kuvattavan alueen laajuuden mukaan. Vuoden 2022 loppuun asti kaikista KKTT-kuvista saa 25% alennuksen.

Hammaskiven poisto / parodontologinen hoito suuhygienistillä
92,00€ - 147,00€

Parodontologisella hoidolla tarkoitetaan iensairauksien hoitoa. Yleensä tämä tarkoittaa hammaskiven eli hampaan pintaan kovaksi kalkkeutuneen bakteeripeitteen poistoa.
Hammaskivi aiheuttaa matala-asteisen tulehdustilan elimistöön ja hoitamattomana voi edetä vaikea-asteiseksi ientulehdukseksi eli parodontiitiksi. Parodontiitissa tulehdus etenee syvemmälle ikenen ympärillä muodostaen ientaskuja. Nämä hoitamattomana puolestaan aiheuttaa hampaan juurta ympäröivän luun tuhoa ja heikentää hampaan kiinnittymistä. Äärimmäisessä tilanteessa hammas menetetään.
Lisäksi ientulehduksella on todettu yhteyksiä moneen yleissairauteen kuten diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, muistisairauksiin ja korkeaan verenpaineeseen. Hammaskivi onkin syytä käydä poistamassa säännöllisesti.

Hammaslääkärin lähetteellä saat suuhygienistin tekemästä hammaskiven poistosta Kela-korvauksen. Lähete on voimassa kaksi vuotta, ja saat sen hammaslääkäriltä hammastarkastuksen yhteydessä. Jos olet käynyt tarkastuksessa Hammassirkun vastaanotolla, lähetteesi näkyy automaattisesti järjestelmässämme. Saat hammaslääkäriltä myös ohjeistuksen sinun suullesi sopivalle käyntivälille.

Varaa aika hammaskivenpoistoon

Jauhepuhdistus
52,00€

Hammassirkun kaikilla vastaanotoilla on mahdollista saada hammaskivenpoiston yhteydessä tai erillisenä toimenpiteenä jauhepuhdistus, joka kirkastaa hymyä poistamalla hampaan pinnalla olevia värjäytymiä. Jauhepuhdistusta käytetään myös kiinnityskudossairauden hoidossa, sillä puhdistus hajottaa ja poistaa plakin tehokkaasti hampaan pinnalta. Jauhepuhdistus tehdään soodajauheen sekä vesi- ja ilmasuihkun avulla. Hammassirkussa jauheina käytetään natriumbikarbonaatti, kalsiumkarbonaatti- sekä glysiinipohjaisia jauheita. Natriumbikarbonaattipohjaisen jauheen kautta jauhepuhdistuksesta käytetään joskus myös termiä soodapuhdistus.

Jauhepuhdistuksen tekee suuhygienisti. Jauhepuhdistimella käydään läpi hampaiden sivupinnat ja se puhdistaa myös tehokkaasti hampaiden välistä näkyvät värjäytymät. Lopputuloksena hampaan pinta tuntuu ihanan sileältä ja liukkaalta. Jauhepuhdistuksen jälkeen voidaan laittaa fluori tai Tooth Mousse suojaamaan hampaita.

Jauhepuhdistus voidaan tehdä lähes kaikille. Jotkut sairaudet sekä kovin vuotoherkät ja tulehtuneet ikenet ovat kuitenkin este jauhepuhdistukselle. Myös kuivasta suusta kärsiville jauhepuhdistusta ei suositella, koska jauhe voi kirvellä limakalvoilla.

Suuhygienisti voi puhdistaa hampaat jauhepuhdistuksella kolme kertaa vuodessa. Toimenpiteen jälkeen tulee tilapäisiä ruokailurajoitteita, joista suuhygienisti kertoo käynnin lopuksi. Jauhepuhdistus sopii oivallisesti myös oikomishoidon aikana tukemaan omahoitoa.

Meillä Hammassirkussa jauhepuhdistuksen saa veloituksetta hammaskivenpoiston yhteydessä. Aikaa varatessa voi mainita, että haluaa jauhepuhdistuksen tai toiveen voi esittää vastaanotolla suoraan suuhygienistille.

Hampaiden valkaisuarvio
maksuton

Maksuttomassa hampaiden valkaisuarviossa suuhygienisti kartoittaa voidaanko sinulle toteuttaa hampaiden valkaisu ja mikä menetelmä sopii parhaiten sinun suullesi.

Lue lisää hampaiden valkaisusta.

Varaa aika valkaisuarvioon

Hampaiden valkaisu, laser
343,00€

Laservalkaisu tehdään suuhygienistin toimesta vastaanotolla. Hinta sisältää 3x15 käsittelyn.

Ennen hampaiden valkaisua hampaiden tulee olla tarkastettu ja hammaskivi poistettu.

Lue lisää hampaiden valkaisusta.

Varaa aika valkaisuarvioon

Hampaiden valkaisu, ylläpitovalkaisu
154,00€

Ylläpitovalkaisu tehdään suuhygienistin toimesta vastaanotolla. Hinta sisältää 1x15 käsittelyn.

Lue lisää hampaiden valkaisusta.

Varaa aika valkaisuarvioon

Hampaiden valkaisu, kotivalkaisu
308,00€

Kotivalkaisu toteutetaan itsenäisesti kotona suuhygienistin ohjeiden mukaisesti. Hampaista otetaan vastaanotolla jäljennökset, joiden avulla valmistetaan yksilölliset valkaisumuotit. Muotit sovitetaan suuhun ja suuhygienisti opastaa muottien oikean käytön. Hinta sisältää valkaisulusikat ja aineet.

Lue lisää hampaiden valkaisusta.

Varaa aika valkaisuarvioon

Hampaiden valkaisu, Opalescence
251,00€

Opalescence-valkaisu toteutetaan suuhygienistin vastaanotolla ilman laservaloa.

Lue lisää hampaiden valkaisusta.

Varaa aika valkaisuarvioon
Varaa aika valkaisuarvioon

Purentalihasten hieronta
62,00€

Suuhygienistin toteuttama purentalihasten hieronta voi tuoda apua purentalihasten toimintahäiriöihin. Hieronnan tarkoituksena on parantaa lihaksiston verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä lievittää lihaskireyksiä. Lue lisää purentalihasten hieronnasta.

Hammaskorun laitto (ei sisällä korua)
46,00€

Hammaskorun kiinnitys suuhygienistin vastaanotolla, koru ei sisälly hintaan.

Peruuttamattomasta tai liian myöhään (alle 24h ennen vastaanottokäyntiä) perutusta vastaanottokäynnistä laskutamme alkaen 44,00€/15min, varatun vastaanottoajan mukaisesti. Puhelinvaihteemme aukioloaikojen ulkopuolella voit peruuttaa ajan myös sähköpostilla (hammassirkku@plusterveys.fi).

Puhelut maksavat soittajalle normaalin paikallispuhelumaksun verran.

Pyrimme aina järjestämään teille hoidon mahdollisimman pian. Akuuteissa tapauksissa hoidon saaminen samalle tai seuraavalle päivälle voi vaatia henkilökunnaltamme erikoisjärjestelyitä. Laskutamme näissä tapauksissa lisämaksun 27€.

Maksutavat

Kaikilla Hammassirkun vastaanotoilla käy maksutapana korttimaksu sekä Epassi. Halutessasi saat mukaan laskun, jolloin lisäämme loppusummaan laskutuslisän 5€/lasku.

Hammashoidon kustannukset on mahdollista jakaa pienempiin kuukausieriin Svean tarjoamalla rahoituksella. Kiinteä korko ja joustava maksuaika mahdollistavat sinulle sopivan kuukausierän. Pyydäthän hammaslääkäriltäsi ensin hoitosuunnitelman ja kustannusarvion ennen rahoituksen hakemista.

Kun maksat ostoksesi Svea Erämaksulla, valitset jo ostotilanteessa itsellesi sopivan maksuaikataulun. Halutessasi voit silti maksaa koko summan ensimmäisen laskun saatuasi – tai milloin vain myöhemmin. Svea Erämaksun kiinteän koron ja kuukausierän ansiosta tiedät aina etukäteen, mitä kuukausittain maksat. Voit rahoittaa hankintasi joko kokonaan tai vain osan siitä. Lue lisää Svea Erämaksusta PlusTerveyden verkkosivuilta.

Vieritä ylös