Siirry sisältöön

Hammashoidon Kela-korvaukset

Kaikille Suomen sairausvakuutuksen  piiriin kuuluville maksetaan yksityisestä hammashoidosta Kela-korvauksia. Korvattava summa on enintään Kelan vahvistetun korvaustaksan suuruinen.

Korvausta on mahdollista saada myös hammaslääkärin määräämistä laboratoriotutkimuksista, radiologisista tutkimuksista, lääkkeistä ja matkoista, jotka liittyvät korvattavaan hammashoitoon.
Sinua hoitavan erikoishammaslääkärin lähetteellä myös tietokonetomografia- ja magneettitutkimuksista saa Kela-korvauksen.

Korvausta ei saa esteettisestä hammashoidosta (esim. hampaiden valkaisu) eikä pääsääntöisesti proteettisten toimenpiteiden, hammasteknisen töiden tai oikomishoidon kustannuksista eikä ajalta, jolloin vakuutettu on ollut hoidossa julkisessa sairaalassa tai laitoksessa.

Erityisryhmät

Rintamaveteraanit ja miinanraivaajat saavat muista poiketen korvauksia myös proteettisista ja hammasteknisistä kustannuksista. Myös erikoishammasteknikon suorittama kokoproteesihoito korvataan hammaslääkärin tekemän tutkimuksen ja lähetteen perusteella tälle erityisryhmälle. Rintamaveteraanit ja miinanraivaajat saavat myös suurempia korvauksia hampaiden tutkimukseen, ehkäisevään hoitoon ja proteettisiin töihin liittyvistä kustannuksista.

Kela-korvaus on mahdollista saada oikomishoidosta silloin, kun se on välttämätöntä esimerkiksi suulakihalkion tai ylä- tai alaleuan pienuuden tai suuruuden vuoksi tai jos sinulla on huomattava leukojen synnynnäinen kasvu- tai kehityshäiriö.

Korvauksen hakeminen

Hammassirkun vastaanotoilla on käytössä Kelan suorakorvaussopimus. Saat sairausvakuutuskorvauksen näyttämällä Kela-korttiasi ja maksat hammashoidon kustannuksista vain omavastuuosuuden.

Lähteet:
Hammashoidon korvaukset, kela.fi
Hammashoidon Kela-korvaukset, terveyskirjasto.fi

Vieritä ylös