Kalvo-oikomishoito
Kalvo-oikomishoito on läpinäkyvien kalvojen avulla toteutettava oikomishoidon muoto. Kalvot istuvat tiukasti omilla hampaille ja ne ohjaavat vähitellen hampaita uuteen haluttuun asentoon. Kalvot voi itse ottaa pois esimerkiksi ruokaillessa. Kalvo-oikomishoidolla voidaan korjata pieniä etuhampaiden asentovirheitä ja laajoja koko hampaistoa käsittäviä purennan korjauksia.
Kalvo-oikomishoitoja tekevät vastaanotollamme hammaslääkärit Kirsi Koivukoski, Anne Liuska, Essi Pellikka ja Miki Hyvärinen sekä oikomishoidon erikoishammaslääkäri Susanna Kanerva. Hammaslääkärimme ovat sertifioituneet koulutuksen kautta kalvo-oikomishoitoon ja ylläpitävät osaamistaan säännöllisillä ylläpitokoulutuksilla.
Tyypillisesti oikomishoidon läpikäyneet potilaat ovat iloisia ja onnellisia ja pystyvät hymyilemään aiempaa vapautuneemmin hampaiden olleessa kauniissa rivissä. Myös syöminen ja hampaiden puhdistus on aiempaa helpompaa, mikä vaikuttaa myönteisesti elämänlaatuun. Ja mikäs sen mukavampaa on hoitohenkilökunnalle kuin tyytyväinen potilas.
Hammassirkussa kalvo-oikomishoitoja tehdään Invisalign-menetelmällä. Invisalign on maailmanlaajuisesti suosittu kalvo-oikomishoidon menetelmä, josta hammaslääkäreillämme on jo vuosien kokemus.
Onnistuuko oikomishoito aikuisena?
Toisin kuin usein kuvitellaan, oikomishoito onnistuu hyvin myös aikuisena. Kalvo-oikomishoito on usein aikuiselle perinteisiä oikomiskojeita miellyttävämpi vaihtoehto huomaamattoman ulkonäkönsä vuoksi. Lue lisää: Oikomishoito aikuisena
Kuinka pitkään kalvo-oikomishoito kestää?
Oikomishoidon kesto on yksilöllinen. Kalvo-oikomishoito toteutetaan sarjalla hampaiden päälle asetettavia muovikalvoja, joita vaihdetaan tyypillisesti noin 1-2 viikon välein. Kalvo-oikomishoidon kesto riippuu oikomiskalvojen lukumäärästä - mitä enemmän kalvoja tarvitaan halutun lopputuloksen saavuttamiseksi, sitä kauemmin hoito kestää. Tyypillisesti hoito kestää noin 1-2 vuotta. Saat hoitosuunnitelman myötä hammaslääkäriltäsi arvion hoidon kestosta.
Kalvo-oikomishoidon kustannukset
Kalvo-oikomishoidon hinta määräytyy hoidon laajuuden mukaan, riippuen siitä, kuinka monta oikomiskalvoa haluttuun lopputulokseen pääsemiseen vaaditaan. Tyypillisesti kustannukset alkavat noin 3000 eurosta leukaa kohden. Saat yksilöllisen kustannusarvion hammaslääkäriltäsi.
Hammashoidon rahoitus Svea-erämaksulla
Hammashoidon kustannukset on mahdollista jakaa pienempiin kuukausieriin Svean tarjoamalla rahoituksella. Kiinteä korko ja joustava maksuaika mahdollistavat juuri sinulle sopivan kuukausierän. Pyydäthän hammaslääkäriltäsi ensin hoitosuunnitelman ja kustannusarvion ennen rahoituksen hakemista. Lue lisää: Hammashoidon rahoitus
Hoidon eteneminen
- Hammaslääkäri tarkastaa suusi tilanteen ja tekee arvion kalvo-oikomishoidon onnistumisesta. Tarvittaessa saat lähetteen oikomishoidon erikoishammaslääkärin vastaanotolle.
- Ennen hoidon aloitusta suun tulee olla terve. Mikäli suusta löytyy muuta hoidontarvetta, hoidetaan ne ensin kuntoon.
- Hampaistosi skannataan digitaaliseen muotoon. Hammaslääkäri laatii skannauksen pohjalta hoitosuunnitelman, joka käydään yhdessä läpi.
- Kun hoitosuunnitelma on hyväksytty, hammaslääkäri tilaa oikomiskalvot.
- Kalvojen saavuttua Hammassirkun vastaanotolle, varataan aika hoidon aloituskäynnille. Aloituskäynnillä tehdään mahdollisesti tarvittavat hampaiden hionnat ja kalvojen kiinnikkeiden lisäykset, ja saat perehdytyksen kalvojen käyttöön, vaihtoaikatauluun sekä kontrollikäynteihin.
- Hoito etenee yksilöllisen hoitosuunnitelmasi mukaisesti. Hoidon etenemistä seurataan säännöllisillä kontrollikäynneillä.
- Kun hoito on päättynyt ja hampaat asettuneet haluttuun asentoon, lopputulos ylläpidetään retentiolla. Retentiona käytetään yleisimmin joko hampaisiin kiinnitettävää metallilankaa, oikomiskalvojen kaltaisia, öisin pidettäviä muovikalvoja tai molempia.
Ajanvaraus
Varaa aika kalvo-oikomishoidon arviokäynnille soittamalla 014 211 665
Onko edellisestä hammastarkastuksesta jo aikaa? Varaa aika soittamalla 014 211 665 ja kerro aikaa varatessasi kiinnostuksestasi kalvo-oikomishoitoon.
Lue lisää:
Kokemuksista kalvo-oikomishoidosta
10 kysymystä kalvo-oikomishoidosta
Nooralotta Neziri ja 5 kysymystä Invisalignista
Kalvo-oikomishoito: hammaslääkäri potilaana