Siirry sisältöön

Suu- ja leukakirurgia

Hampaiden poistot edellyttävät aina ensin hammaslääkärin tekemää kliinistä ja röntgenologista tutkimusta. Tutkimuksen perusteella yleishammaslääkäri suunnittelee hoidon toteutuksen. Tarvittaessa potilas ohjataan suukirurgille.

Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri

Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri, professori Jari Kellokoski vastaa Hammassirkussa vaativista hampaiden poistoista. Esim. leikkaukselliset alaviisaudenhampaiden poistot, juurenpäiden leikkaukset tai kystaleikkaukset ovat kirurgien jokapäiväistä työtä.

Myös erilaisten limakalvo- tai kovakudosmuutosten seurannassa ja koepalojen otossa suukirurgian rooli on keskeinen. Suukirurgit työskentelevät yhteistyössä yleishammaslääkäreiden ja muiden erikoishammaslääkäreiden kanssa.

Lähetepotilaat

Suukirurgimme hoitavat myös lähetepotilaita eli potilaita, jotka ovat muiden kuin  vastaanottomme hammaslääkäreiden hoitoon lähettämiä. Lähetepotilaiden jatkohoito tapahtuu useimmiten lähettäneen hammaslääkärin toimesta. Toteutuneesta hoidosta vastaanotollamme toimitamme yhteenvedon lähettäneelle taholle.

Implantit

Usein jo hammasta poistettaessa kyseiselle hammaspuutosalueelle on suunniteltu jatkossa implantointia. Implantti on titaaninen keinojuuri, joka korvaa poistetun hampaanjuuren leukaluussa. Hammasimplantin asennus tapahtuu, kun leukaluu on parantunut hampaan poiston jäljiltä. Yleensä tähän kuluu aikaa noin kolme kuukautta.

Implantin asennus vaatii kirurgin toimenpiteitä. Implanttileikkauksessa keinojuuri asetetaan paikoilleen. Tarvittaessa käytetään myös luusiirrännäistä tai keinoluuta, jotta saadaan toiminnallisesti sekä esteettisesti paras mahdollinen lopputulos aikaan.

Implanttihoito on yhteistyötä kirurgin, hammaslääkärin ja hammasteknikon kanssa. Mikäli sinulle suunnitellaan implanttikirurgista hoitoa, tapaat suukirurgin ennen varsinaista toimenpidettä suunnittelukäynnillä. Tällöin suukirurgi kertoo tulevasta toimenpiteestä ja sinulla on tilaisuus kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Luonnollisesti kaikki suukirurgiset toimenpiteet tehdään hyvässä paikallispuudutuksessa. Mikäli kuitenkin koet suunnitellut toimenpiteet ahdistavina tai pelottavina, voidaan toimenpiteet toteuttaa esilääkityksessä tai nukutuksessa.

Vieritä ylös