Siirry sisältöön

Hampaiden oikominen

Hampaiden oikomishoidolla korjataan hampaiden tai leukojen virheasentoja.
Lapsella tai nuorella voidaan vielä vaikuttaa purennanohjaimien avulla hampaiston tai leukasuhteiden asennon kehittymiseen, siksi hoidon ajoitus/aloitus on tärkeä lopputulosta ajatellen.

Aikuisilla ei enää voida vaikuttaa kasvuun, mutta aikuisten oikomishoito voidaan tehdä oikomiskojeiden avulla aivan kuten nuoremmillakin. Mikäli leukojen asentosuhteisiin halutaan vaikuttaa aikuisiällä, on tämäkin mahdollista kirurgisia hoitoja hyväksikäyttäen. Ikärajaa oikomishoidolla ei siis ole.

Oikomishoitoa toteutetaan vaihtelevista syistä: Joskus syöminen on hankalaa purennan ollessa epätasapainossa tai leukanivelet kipeytyvät samasta syystä. Toisinaan ahtautuneet hampaat hankaloittavat hammasvälien puhdistusta ja/tai ovat selvä esteettinen haitta potilaalle.

Huomaamattomat oikomiskojeet vai ihan perinteistä mallia olevat tai sittenkin irtokoje?

Hampaiden oikominen voidaan toteuttaa myös piilottamalla oikomiskojeet hampaiden sisäpinnoille, jolloin hampaat oikenevat ”näkymättömästi”, tämän tekniikan nimi on Incognito ja se toteutetaan yhteistyössä saksalaisen hammaslaboratorion kanssa. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota tämänkin huipputekniikan mahdollistaman hoidon asiakkaillemme.

Invisalign-oikomishoidon avulla hampaiden oikominen onnistuu läpinäkyvillä kalvoilla. Kalvot istuvat tiukasti omilla hampaille ja ne ohjaavat vähitellen hampaita uuteen haluttuun asentoon. Kalvot voi itse ottaa pois esimerkiksi ruokaillessa. Invisalign-oikomishoidolla voidaan korjata pieniä etuhampaiden asentovirheitä ja laajoja koko hampaistoa käsittäviä purennan korjauksia.

Luonnollisesti ihan perinteisilläkin ”hammasraudoilla” hampaita edelleen siirrellään. Näihinkin kojeisiin voi halutessaan yhdistää hampaan värisiä keraamisia tai vaikkapa vastavuoroisesti värikkäitä kiinnikkeitä, mikäli toivoo metallin värille vaihtelua.

Oikomishoidon erikoishammaslääkärit

Mikäli mietit, voisitko saada apua oikomishoidosta, varaa aika oikomishoidon erikoishammaslääkärille Kati Pietilälle tai Susanna Kanervalle. Voit myös keskustella oikomishoidosta yleishammaslääkäreidemme kanssa. He ohjaavat sinut eteenpäin ja ottavat hoidon suunnitteluun tarvittavat mallit ja röntgenkuvat hampaistasi. Invisalign-oikomishoitoja toteuttavat myös yleishammaslääkärimme.

Hoidon suunnittelukäynnillä selvitämme sinulle soveltuvat eri hoitovaihtoehdot sekä teemme kustannusarvion. Oikomishoito vaatii motivaatiota ja pitkäjänteisyyttä. Hammashoitohenkilökuntamme on tukenasi, jotta saat hymysi ja purentasi hyvin toimivaksi ja kauniiksi.

Lue lisää oikomishoidon tekniikoista (englanniksi):

Vieritä ylös