Siirry sisältöön

Potilasturvallisuus

Hammassirkun vastaanotoilla noudatetaan aina korkeaa hygieniatasoa, ja huolehdimme säännöllisesti hoitolaitteidemme ja varusteidemme turvallisuudesta. Toimimme suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti tarjotaksemme potilaillemme parhaan mahdollisen hoidon turvallisesti.

Osaava hoitotiimimme toimii yhteistyössä potilaidemme parhaaksi, että Hammassirkkuun olisi aina turvallista tulla.

Potilasturvallisuus koronaviruksen (COVID-19) aikaan

Hammassirkun toimipisteet palvelevat toistaiseksi. Taataksemme potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden seuraamme viranomaisohjeita tarkkaan ja päivitämme ohjeistusta tarvittaessa.

Toimipisteissämme ohjeistukset ja käytännöt hygienian suhteet ovat ajan tasalla ja hoito toteutetaan aina mahdollisimman turvallisessa ympäristössä. Terveet potilaat hoidamme koronavirusepidemiankin aikana. Epidemian huomioimiseksi olemme lisänneet hygieniatasoa muun muassa lisäämällä suojainten kuten visiirien käyttöä ja poistamalla odotustiloistamme lehdet. Varaudu siis odotusaikaan tarvittaessa ottamalla mukaan omaa luettavaa. Tarjolla on myös käsidesiä ja mahdollisuus käsien pesuun. Käytäthän niitä myös terveenä!

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia odotustiloissamme.

Yli 70-v ja muiden riskiryhmien hoito

Riskiryhmiin kuuluminen ei estä hoitoon hakeutumista. Kiireetönkin hoidon tarve muuttuu suussa nopeasti kiireelliseksi, eikä suu odota poikkeustilanteen päättymistä.

Mitä teet, jos sinulle on varattu hoitoon aika mutta olosi on flunssainen?

Ota yhteys ajanvaraukseemme, puh. 014 211 665 ja ohjeistamme eteenpäin. Pyydämme ottamaan yhteyttä myös, jos oireet ovat vasta alkamassa.

Lue täältä vielä PlusTerveyden tiedote asiasta.

Tiedotteita:
Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tiedote suun ja hampaiden hoidosta koronavirusepidemian aikaan
Jyväskylän kaupungin tietoa koronaviruksesta -sivu
Jämsän kaupungin korona-tiedotteet
Saarijärven terveyspalvelut
Laukaan koronatiedotus
Äänekosken kaupungin korona-tiedotus

Tietoturva

Löydät tietosuojaselosteemme täältä.

Hammassirkku on osa PlusTerveys Hammaslääkärit Oy:ta. PlusTerveys käyttää potilastietojen tallentamiseen AssisDent-ohjelmistoa. AssisDentin luotettavuus ja tietoturva ovat korkealla tasolla. AssisDentilla on Valviran sertifiointi A-luokan terveydenhuollon tietojärjestelmäksi.

Aseptiikka vastaanotoillamme

Vastaanoton potilasturvallisuuden ytimessä on hyvin toimiva välinehuolto. Välinehuollossa huolletaan kaikki hammashoidossa päivittäin käytettävät instrumentit, jotka eivät ole kertakäyttöisiä. Huoltoprosessiin kuuluu instrumenttien pesu ja desinfiointi, huolellinen kuivaus, pesutuloksen tarkastaminen, instrumenttien pakkaaminen ja sterilointi. Hammassirkun vastaanottojen välinehuolloissa työskentelevät välinehuoltoon perehtyneet hammashoitajat. Toimiva ja vastuullinen välinehuolto vastaa omalta osaltaan vastaanottojen tehokkaasta toiminnasta sekä potilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta.

Suoritamme autoklaaveillemme säännöllisesti steriloinnin valvonnan testejä (tyhjiökoe, Bowie & Dick, Helix- ja itiöampullitestit). Tyhjiökokeella mitataan autoklaavin vuotoarvoa. Bowie & Dick -testillä testataan höyryn läpäisykykyä sekä tunkeutuvuutta huokoisiin materiaaleihin. Helix-testin tarkoitus on mitata autoklaavin kykyä poistaa ilmaa onteloisista välineistä sekä korvata sitä höyryllä. Itiöampullitesteillä testataan autoklaavin sterilointitulosta 1-4 kertaa vuodessa.

Myös laitteiden säännölliset ylläpitotoimenpiteet ja vuosihuollot ovat tärkeä osa laadunvarmistusta. Puhtaat ja moitteettomasti oikein toimivat laitteet takaavat paremman tuloksen instrumenttien huoltoprosessin jokaisessa vaiheessa

Vieritä ylös