Siirry sisältöön

Hammasimplantti

Puuttuuko hammas? Saat Väinönkadun Hammassirkusta maksuttoman implanttiarvion ke 22.5.2024! Lue lisää ja varaa aika: Maksuton implanttiarvio Jyväskylässä ke 22.5.2024

Hammasimplantti on keinotekoinen rakenne, jolla voidaan korvata oma puuttuva hammas tai vaikka rakentaa kokonaan uusi hampaisto. Tämä on lohdullista, eikö totta!

Implantti käsittää leukaluuhun istutetun keinojuuren ja siihen kiinnitetyn keraamisen kruunun eli näkyvän hammasosan. Jos oma hammas on jouduttu poistamaan juurineen, voidaan implantilla palauttaa purenta toimivaksi.

Parhaimmillaan implanttikruunua ei erota ”omasta hampaasta” ja se parantaa elämänlaatua sekä esteettisesti, että toiminnallisesti.

Hoidon kulku

Implantoinnin hoitosuunnitelma rakentuu yksilöllisesti suusi tilanteen mukaan. Tyypillisesti hoito kestää noin puolesta vuodesta vuoteen. Hoidon vaiheiden välillä suussa käytetään väliaikaista proteesia korvaamaan puuttuvaa hammasta.

1. Hoidon aloitus

Hammaslääkäri tutkii ja hoitaa hampaiston, ja laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman.
Suun tulee olla tulehduksista vapaa ja leukaluuta riittävästi ennen implantointia. Tarvittaessa leukaluuta voidaan rakentaa lisää. Pääsääntöisesti keinojuuri voidaan asettaa parin kuukauden päästä hampaan poistosta.

2. Implanttileikkaus

Titaaninen keinojuuri asetetaan leukaluuhun kirurgisessa toimenpiteessä.
Toimenpide tehdään kivuttomasti yleensä paikallispuudutuksessa, mutta se on mahdollista toteuttaa myös nukutuksessa.

Implanttina käytämme kansainvälisissä tutkimuksissa parhaimmistoon lukeutuvaa implanttimerkkiä, Straumann.

3. Protetiikka

Kun keinojuuri on hyvin luutunut osaksi leukaluuta, kiinnitetään näkyvä hammasosa eli niin sanottu implanttikruunu paikoilleen.
Proteettisen osuuden valmistaa yleishammaslääkäri tai protetiikan- ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri. Vaativat implanttiproteettiset työt toteuttaa aina erikoishammaslääkäri.

4. Ylläpito

Implantoinnin jälkeen suuhygienisti antaa opastuksen omahoidossa.
Implantointi edellyttää potilaalta hyvää suuhygieniaa ja sitoutumista säännöllisiin tarkastuksiin myös jatkossa.

Implanttihoito Hammassirkussa

Meillä Hammassirkussa on rautainen kokemus implanttihoidoista jo yli kahden vuosikymmenen ajalta. Olemme muun muassa ohjuriohjatun implantoinnin edelläkävijöitä Suomessa.
Implanttihoidossa pätee vanha viisaus; hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Hoidon suunnittelu tehdään tiimityönä hoitavan hammaslääkäri, suu- ja leukakirurgian ja protetiikan erikoishammaslääkäreiden sekä Hammassirkun hammaslaboratorion, Hammaslaboratorio Mainion kesken, luonnollisesti potilasta kuunnellen. Hoidon loppuvaiheilla mukaan hoitotiimiin tulevat myös osaavat suuhygienistimme.

Ohjuriohjattu implantointi
Ohjuri on implanttileikkauksessa käytetty apuväline, jonka avulla titaaninen keinojuuri saadaan asemoitua leukaluuhun millin kymmenyksen tarkkuudella. Ohjuri suunnitellaan yksilöllisesti implanttihoidon alussa suusta ja leuasta otetun kolmiulotteisen röntgenkuvan (KKTT) ja digitaalisen jäljennöksen mukaan. Verrattuna ns. vapaalla kädellä toteutettuun implanttileikkaukseen, ohjurilla lopputulos on täsmällisempi ja implantti saadaan istumaan purentaan tarkalleen.

Hammassirkussa implanttileikkauksen suorittaa aina suu- ja leukakirurgiaan erikoistunut hammaslääkäri. Implanttileikkaus toteutetaan Jyväskylän Väinönkadun, Äänekosken tai Jämsänkosken Hammassirkussa. Väinönkadun Hammassirkussa leikkaus voidaan halutessasi toteuttaa myös nukutuksessa.

Hoidon alussa saat seikkaperäisen selvityksen implantoinnin vaiheista ja kustannuksista. Kustannusarviomme pitää sisällään koko hoidon mukaan lukien käyntimaksut. Mikäli hoidon rahoitus mietityttää, voit halutessasi jakaa kustannukset pienempiin kuukausieriin Svea Erämaksu -rahoituksella.

Kuinka varaat ajan implanttihoitoon?

Kun muuta hoidon tarvetta ei ole…
Voit varata ajanvarauksestamme suoraan ajan protetiikan- ja purentafysiologian erikoishammaslääkärille implanttikonsultaatioon puhelinajanvarauksestamme puh. 014 211 665 tai suoraan verkosta.

Kun suussa on muutakin hoidettavaa…
Varaa ensin aika yleishammaslääkärille suun terveydentilan tutkimukseen eli hammastarkastukseen ja kerro käynnillä kiinnostuksestasi implanttihoitoon. Saat hammaslääkäriltäsi yksilöllisen hoitosuunnitelman. Hammaslääkärisi toimii myös myöhemmin implanttihoitosi koordinaattorina. Varaa aika hammastarkastukseen puhelinajanvarauksestamme puh. 014 211 665 tai suoraan verkosta.

Jäikö kysyttävää?

Ajanvarauspuhelimemme kokeneet palveluneuvojat vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiisi ja auttavat tarpeitasi vastaavan hoitoajan varaamisessa. Jos hammashoito jännittää, muistathan kertoa asiasta jo aikaa varatessasi. Kerromme mielellämme pelonhallintaan liittyvistä asioista, kuten esilääkityksestä, nukutuksesta tai rentouttavasta keskustelumahdollisuudesta.

Lämpimästi tervetuloa hoitoon!

Vieritä ylös