Siirry sisältöön

Suuhygienistipalvelut

Suuhygienisti on suun terveydenhuollon ammattilainen, jonka tärkeimpiä tehtäviä on edistää ja ylläpitää väestön suun terveyttä sekä hoitaa ja ennaltaehkäistä suusairauksia. Suuhygienistin työtehtäviin kuuluvat muun muassa terveysneuvonta, suun terveystarkastukset, hoidontarpeen arviointi, suun infektiosairauksien ehkäisy sekä hammaskiven ja värjäytymien poisto. Suuhygienisti toimii usein myös osana oikomishoidon, suukirurgian ja purentafysiologian hoitotiimiä.

Suositeltava käyntiväli suuhygienistillä määräytyy yksilöllisesti asiakkaan suun terveydentilan ja siihen vaikuttavien tekijöiden mukaan. Hammaslääkärin lähetteellä osasta suuhygienistin palveluista voi saada Kela-korvauksen.

Hammaskiven poisto

Hammaskiven poisto on tärkeä osa suunterveyden ylläpitoa. Hammaskiven kertyminen hampaan pinnoille aiheuttaa ientulehdusta, mikä voi edetessään muodostaa riskin yleisterveydelle. Oireita voivat olla ienten verenvuoto, pahanhajuinen hengitys tai jopa hampaiden liikkuminen.

Hammaskiven muodostuminen on hyvin yksilöllistä riippuen useista suun mikrobiologisista tekijöistä, syljen koostumuksesta sekä suuhygienian toteutumisesta. Hammaskiven poisto ajoissa ennaltaehkäisee vakavalta, koko hampaistoa uhkaavalta parodontiittisairaudelta. Parodontiitissa hampaiden kiinnityssäikeet leukaluuhun ovat vaurioituneet hammaskiven edettyä hampaan juurenpintaa pitkin syvälle ikenen alapuolelle. Kun hammaskivi poistetaan hyvissä ajoin ammattimaisen huolellisesti, vältytään isommilta murheilta jatkossa.

Ohutta bakteeripeitettä hampaiden pinnalla kutsutaan biofilmiksi. Biofilmin ja hammaskiven poistosta vastaanotoillamme kantavat merkittävän vastuun asiantuntevat suuhygienistimme. He ovat kouluttautuneet ammattikorkeakoulussa hampaiden kiinnityskudossairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Hammaslääkärimme tekevät tiivistä yhteistyötä suuhygienistiemme kanssa yhteisen tavoitteen eteen, jotta sinun suusi pysyisi terveenä ja tulehdusvapaana.

Ennaltaehkäisevä hoito

Suuhygienistimme toteuttavat ennaltaehkäisevää ja suunterveyttä ylläpitävää hoitoa. Suuhygienistin vastaanotolla voidaan tehdä muun muassa hampaiden reikiintymistä ehkäiseviä fluorihoitoja. Suuhygienistimme voivat myös poistaa hampaiden värjäytymiä jauhepuhdistuksen avulla sekä toteuttaa hampaiden valkaisuhoitoja.

Suuhygienistin puoleen voit kääntyä, mikäli tarvitset suun terveydentilan kartoitusta ja hoidontarpeen arviointia. Suuhygienistimme opastavat myös suun ja hampaiden kotihoidossa ja auttavat oikeiden puhdistusvälineiden valinnassa ja niiden käytössä.

Osa suuhygienisteistämme on perehtynyt purentaelinfysioterapiaan (TMD) ja heille on mahdollista hakeutua purentalihasten hierontaan.

 

Hammassirkun suuhygienistipalvelut

  • Hammaskiven poisto
  • Jauhepuhdistus
  • Purentalihasten hieronta
  • Omahoidon opastus
  • Hampaiden valkaisu
  • Hammaskorun kiinnitys

 

Varaa aika hammaskivenpoistoon

Vieritä ylös