Siirry sisältöön

Voiko juurihoidon jälkeen mennä töihin?

7.3.2025

Mikä on juurihoito ja miksi sitä tehdään?

Juurihoito on hammashoidon toimenpide, joka suoritetaan hampaan ytimen eli pulpan tulehduksen hoitamiseksi. Tulehduksen syynä on usein pitkälle edennyt hampaan reikiintyminen, mutta sen voi aiheuttaa myös laaja hampaan lohkeaminen tai parodontiitti.

Juurihoidon tavoitteena on  on saada kaikki infektiota ylläpitävät bakteerit tuhottua juurikanavasta ennen lopullista hammasydintilan täyttämistä uudelleen. Juurihoidon avulla voidaan välttää hampaan poisto ja säilyttää oma hammas mahdollisimman pitkään. Juurihoito vaatii yleensä 1-3 hoitokäyntiä ja sen toteuttaa joko hammaslääkäri tai erikoishammaslääkäri.

Voiko juurihoidon jälkeen palata heti töihin?

Monet potilaat miettivät, onko juurihoidon jälkeen mahdollista palata heti töihin. Yleisesti ottaen, juurihoito ei vaadi pitkää toipumisaikaa, ja useimmat potilaat voivat jatkaa normaalia elämää toimenpiteen jälkeen.

Mitkä ovat juurihoidon mahdolliset jälkivaikutukset?

Juurihoidettu hammas saattaa olla hoidon jälkeen arka tai kipeä, mutta kipu hellittää yleensä noin viikossa.

Juurihoidon jälkeen hammasta seurataan kontrollikäynneillä. Saat hammaslääkäriltäsi ohjeet käyntiväleihin.

Milloin tulisi hakeutua hammaslääkäriin juurihoidon jälkeen?

Vaikka juurihoito on yleensä onnistunut toimenpide, on tilanteita, jolloin on syytä hakeutua uudelleen hammaslääkäriin.

Jos juurihoidon jälkeen ilmenee voimakasta kipua, turvotusta, vaikeutta avata suu, niellä tai puhua, tai kuumetta, ota yhteys ajanvaraukseemme  014 211 665 ja ohjeistamme eteenpäin. Lue lisää: Nopeasti hammashoitoon

Oletko saanut jo diagnoosin juurihoidon tarpeesta tai lähetteen juurihoidon erikoishammaslääkärin vastaanotolle? Varaa aika soittamalla  014 211 665

Mikäli epäilet suussasi olevan juurihoidon tarvetta, mutta diagnoosi on vielä saamatta, varaa ensin aika hammastarkastukseen. Voit varata ajan puhelimitse  014 211 665 tai suoraan verkkoajanvarauksesta.

Vieritä ylös