Siirry sisältöön

Ville Pynnönen ajaa nuottien mukaan

23.7.2018

Ville Pynnönen vieraili Hammassirkun Väinönkadun toimipisteellä ja sai seurakseen hammashoitaja Tiia Hattaran (vasemmalla) sekä erikoishammaslääkäri Sirkku Meriläinen-Vapolan.

Hammassirkun logon voi bongata nyt myös ralliauton perästä. Logo koristaa Ville Pynnösen Skoda Fabia R5 -autoa Neste Rally Finlandissa.

Pynnösen valmistautuminen kulminoituu torstaina alkaviin kisoihin, mutta työtä on vielä jäljellä.

”Tiistai ja keskiviikko menevät kokonaisuudessaan reittien nuotituksessa,” Pynnönen kertoo. ”Pienempiin kisoihin verrattuna valmistautuminen Neste Ralliin on aivan omaa luokkaansa.”

Nuotituksessa kuski käy läpi ajettavan reitin, ja kuvailee sen omilla sanoillaan. ”Nuotituksessa täytyy olla tarkkana,” Pynnönen sanoo, ja kertoo että työssä voi mennä 12 tuntia päivässä. Ajon aikana Pynnösen kartturina toimiva Timo Hantunen lukee nuotit, joiden mukaan autoa ohjataan. Kovassa vauhdissa nuotteihin on luotettava, pienikin virhe voi johtaa ulosajoon.

Siviilielämässään 21-vuotias Pynnönen opiskelee vero-oikeutta Tampereen yliopistolla. Rallin pariin jyväskyläläinen nuorimies päätyi 18-vuotiaana Ari Könösen opastuksessa. Rallipastorin lempinimelläkin tunnettu Könönen toimii taustajoukoissa edelleen. ”Arin opit ovat olleet tärkeitä” Pynnönen sanoo.

Kisatavotteita kysyttäessä Pynnönen naurahtaa. ”Tavoitteena on tulla maaliin,” hän sanoo vähätellen. Nuoren kuljettajan uralta löytyy jo yleiskilpailun 14. ja 8. Kouvolan ja Pohjanmaan SM-osakilpailuista, ja Neste Ralli tuo mukanaan kullanarvoista kokemusta. Hammassirkku toivottaa Ville Pynnöselle hurjasti onnea kisoihin!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=REBuB5Tk71o&w=560&h=315]

Vieritä ylös