Siirry sisältöön

Jauhepuhdistus

Jauhepuhdistukseen löytyy erilaisia laitteita ja jauheita.

Jauhepuhdistus on tehokas, turvallinen ja kivuton puhdistusmenetelmä, joka voidaan tehdä suuhygienistin toimesta kaikilla Hammassirkun vastaanotoilla hammaskiven poiston yhteydessä tai erillisellä käynnillä. Jauhepuhdistuksella poistetaan hampaiden pinnoilta, uurteista ja väleistä bakteeripeite sekä mm. teen, kahvin ja tupakoinnin aiheuttamat pinnalliset värjäytymät. Jauhepuhdistus ei varsinaisesti valkaise hampaita, mutta hampaista tulee kirkkaamman ja kiiltävämmän näköiset sekä miellyttävän liukkaan ja puhtaan tuntuiset.

Jauhepuhdistuksessa käytetään painepesurin kaltaista laitetta, jossa vesi ja ilmanpaine yhdistetään puhdistavaa jauheeseen. Jauhe voi olla natriumkarbonaattipohjaista soodaa tai kalsiumkarbonaatti- tai glysiinipohjaista jauhetta. Soodapohjaisesta jauheesta juontaakin jauhepuhdistuksesta käytetty soodapuhdistus-nimitys. Glysiinijauheella tehtävä jauhepuhdistus on soodajauhetta hienorakeisempi ja siksi se koetaan usein miellyttävämpänä toimenpiteenä. Jauhepuhdistuksen soodalla voi tehdä 2-3 kertaa vuodessa ja glysiinipohjaisella jauheella useamminkin.

Toimenpiteen kesto on varsin nopea, usein reilusti alle puoli tuntia. Toimenpiteen ajaksi suuhusi asetetaan suoja, joka pitää suusi auki ja kääntää huulesi kevyesti pois tieltä. Puhdistus ei satu, mutta saatat tuntea pientä kihelmöintiä ikenissäsi ja kielelläsi. Soodapuhdistuksen jälkeen on hyvä välttää värjääviä ruoka-aineita ja juomia sekä tupakkatuotteita kolmen tunnin ajan.

Jauhepuhdistus voidaan tehdä lähes kaikille asiakkaille. Jotkin sairaudet sekä kovin vuotoherkät ja tulehtuneet ikenet voivat olla kuitenkin este jauhepuhdistukselle. Tämä hymyn raikastava puhdistushoito voidaan tehdä myös oikomishoidon aikana tai kun olet harkitsemassa valkaisua.

Varaa aika jauhepuhdistukseen

Vieritä ylös