Mitä ei saa tehdä hammaskorun laiton jälkeen?
5.3.2025
Miten hammaskorun laitto vaikuttaa suuhygieniaan?
Hammaskoru on helppo keino lisätä hymyyn säihkettä. Korun kiinnitys on kivuton toimenpide, joka ei vahingoita hampaan pintaa.
Hammaskoru saattaa lisätä plakin kertymistä hampaan pinnalle. Onkin tärkeää harjata hampaat huolellisesti erityisesti hammaskorun ympäriltä. Hammaskiven säännöllinen poistaminen ja hammastarkastukset auttavat ylläpitämään hammasterveyttä.
Kuinka kauan hammaskorun paranemisaika kestää?
Hammaskoru ei vaadi erillistä paranemisaikaa, sillä se kiinnitetään hampaan pinnalle ilman, että kudoksiin kajotaan, mutta korun tunteeseen suussa saattaa kestää muutaman päivän tottua.
Hammaskorun kiinnityksen jälkeen on tärkeää huolehtia normaaliin tapaan hyvästä suuhygieniasta, mutta kovin voimakasta harjausta hammaskorun päältä kannattaa välttää muutaman päivän ajan. Suosittelemme välttämään erittäin kovia tai tahmaisia ruokia heti asennuksen jälkeen, jotta koru ei irtoa tai vaurioidu. Saat korun kiinnityksen yhteydessä suuhygienistiltäsi tarkemmat ohjeet, kuinka toimia.
Mitä tehdä, jos hammaskoru irtoaa tai vaurioituu?
Jos hammaskoru irtoaa tai vaurioituu, ei hätää. Irtoamisen jälkeen hammaskoru on hyvä säilyttää, sillä se voidaan mahdollisesti kiinnittää uudelleen.
Jos hammaskoru vaurioituu, esimerkiksi naarmuuntuu tai lohkeaa, kannattaa se tavallisesti uusia. Saat suuhygienistiltäsi arvion, voidaanko koru kiinnittää uudelleen.
Hammaskorut ovat turvallinen tapa saada pientä säihkettä hymyyn, kunhan niiden asennus ja jälkihoito tehdään huolellisesti. Jos harkitset hammaskorun asennusta tai kaipaat lisätietoa, kysy lisää suuhygienistiltäsi.
Varaa aika hammaskorun kiinnitykseen soittamalla 014 211 665 tai suoraan verkosta. Ota vastaanotolle mukaan oma hammaskorusi. Saat hammaskorun kiinnityksen kaikilta Hammassirkun vastaanotoilta: Jyväskylä, Palokka, Saarijärvi, Äänekoski, Jämsä ja Jämsänkoski. Lämpimästi tervetuloa hoitoon!