Siirry sisältöön

Teemana terve ja kaunis hampaisto

3.10.2018

Hammassirkussa vietetään perjantain ja lauantaina Terve ja kaunis hampaisto -teemapäiviä. Perinteeksi jo muodostunut maksuton implanttiarvio saa nyt parikseen oikomishoitoarvion – maksutta senkin.

Vastaanoton toiminnanjohtajamme, protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Sirkku Meriläinen-Vapola vastaili kysymyksiin päivän kulusta.

Jos implantti- tai oikomishoitoarvio kiinnostaa, mistä tulisi lähteä liikkeelle?

-Kaikki lähtee ajanvarauksesta. Ajan arvioon voi varata numerosta 014 211 665. Sen jälkeen voi saapua hoitokäynnille perjantaina tai lauantaina.

Kuinka varsinainen arviokäynti etenee?

-Hoitokäynnillä potilaan suu tutkitaan yhden tai useamman hammaslääkärin toimesta ja selvitetään soveltuuko suu hoidoille. Hoitokäynnillä kartoitetaan yleinen terveydentila, sekä tehdään kustannusarvio ja hoitosuunnitelma. Jos implantointiin päättää ryhtyä, voidaan jatkoaika varata ja röntgenkuvat ottaa samantien.

Entä arvioinnin jälkeen?

-Jatkohoito riippuu kokonaistilanteesta. Jos suu on kunnossa, voidaan implantointiin edetä suoraan, muuten suu täytyy ensin hoitaa terveeksi.

Mitä edellytyksiä implantoinnille on?

-Suun on oltava tulehduksista vapaa ja terve. Suuhygienia tulee olla kunnossa.

Entä oikomishoidolle?

-Samat kuin implantoinnille. Hampaiston ja suun on oltava hyvässä kunnossa.

Onko ikä este oikomishoidoille?

-Ei ole. Myös aikuisen hampaat saadaan ojennukseen. Kalvo-oikomishoidot soveltuvat erityisesti aikuisille.

Kuka arvioinnin tekee?

-Arvioinnin tekee osaavaa henkilökuntaamme – hammashoitajien ja yleishammmaslääkärien lisäksi paikalla on erikoishammaslääkäreitä protetiikan ja purentafysiologian, kirurgian ja oikomishoidon aloilta.

Tervetuloa!

Vieritä ylös