Siirry sisältöön

Kalvo-oikomishoito: Hammaslääkäri potilaana

4.5.2022

Hammaslääkäri Essi Pellikka hammaslääkäri Miki Hyvärisen hoidossa.

Kuinka kalvo-oikomishoito etenee potilaan näkökulmasta, kun potilaana on hammaslääkäri? Entä missä hammaslääkäri käy hoidossa? Hammaslääkäri Essi Pellikka kertoo:

”Aloitin viime syksynä tekemään Invisalign Go -hoitoja ja tämän innoittama myös omat hampaani pääsivät tarkastelun alle. Häiritseviä kohtia löytyi ja purentani kaipasi myös hieman uudelleen järjestystä.

Aloitin oman Invisalign Go -hoitoni helmikuussa. Tein itse suunnitelman omien hampaideni oikomisen osalta, toki hyödyntäen Invisalignin tarjoamia kliinisen suunnittelun eksperttejä. Kiinnikkeiden laittaminen ei onnistu ilman apuja, joten käännyin kollegani Miki Hyvärisen puoleen. Välillä on mielenkiintoista olla siellä tuolin toisella puolella potilaana. Vaikka omasta mielestään ei jännitä hammashoitoa, niin huomaamatta kädet pitää kahvoista melko tiukasti kiinni, vaikka luottamus tutun kollegan tekemään hoitoon toki löytyy.

Ensimmäisellä käynnillä laitoimme kiinnikkeet hampaisiin, sovittelimme ensimmäisten kalvojen istuvuuden ja teimme muutamaan hammasväliin hiontoja, jotta hampailla on paremmin tilaa liikkua.
Kalvoja tulee pitää suussa 22 tuntia vuorokaudessa. Alkuun meni pari päivää niihin totutellessa. Kalvon reunat tuntuivat ärsyttävälle kieleen ja kiinnikkeet hampaiden pinnoilla häiritseville. Muutaman päivän jälkeen ne alkoivat tuntua lähes huomaamattomille suussa. Kalvot vaihdetaan yleensä viikon välein. Ensimmäisten kalvojen kodalla hampaissa ei juurikaan tuntunut kipuja. Seuraavien kalvojen kohdalla pari ensimmäistä päivää kalvon vaihdon jälkeen tuntui hampaissa enemmän arkuutta, mikä on tyypillistä. Kalvoista tulee tosi nopeasti osa arkea ja puhdistus aina syönnin jälkeen sujuu rutiinilla. Jos kalvon unohtaa laittaa heti ruokailun jälkeen niin tuntuu jo oudolle ja se muistuttaa laittamaan kalvon pian takaisin.

Minun hoitoaikani on 15 viikkoa ja nyt olen jo menossa jo lähes viimeisten kalvojen kanssa. Aika on kulunut todella nopeaan ja on ollut jännittävää seurata, miten muutoksia hampaissa tapahtuu viikko viikolta. Kukaan ei ole huomannut oikomishoitoani ellen ole siitä itse kertonut; kiinnikkeet ja kalvot ovat hyvin huomaamattomat! Koen, että pystyn nyt vielä paremmin tarjoamaan Invisalign-hoitoa potilailleni, kun olen itse kokenut sen.”

Kiinnostaako kalvo-oikomishoito? Varaa aika maksuttomaan Invisalign-konsultaatioon 12.5.2022 puh. 014 211 665.

Vieritä ylös