Siirry sisältöön

Hammassirkkulaiset esittäytyvät: Hammaslääkäri Essi Pellikka tekee töitä koko sydämellä

25.3.2021

Hammassirkkuun viime vuonna palannut hammaslääkäri Essi Pellikka on viihtynyt talossa hyvin.

”Vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja työaikoihin, kiinnostuksen kohteiden huomiointi,” Essi listaa Hammassirkun hyviä puolia. ”Meillä on hyvä porukka ja apua saa aina tarvittaessa.”

”Tykkään siitä, että potilaat voi hoitaa kokonaisvaltaisesti alusta asti,” Hammassirkun Väinönkadun, Seppälääkäreiden ja Saarijärven toimipisteillä toimiva Essi sanoo. Myös Hammassirkun laaja erikoishammaslääkäritarjonta saa Essiltä kehuja. ”Aina löytyy osaaja, jolle ohjata potilas jatkohoitoon.”

”Teen mielellään protetiikkaa,” Essi kertoo kiinnostuksen kohteistaan. ”Lasten kanssa työskentely, ja pelkopotilaiden hoito on myös lähellä sydäntä. On hienoa kun luottamus on saavutettu ja pääsee näkemään, kun potilas voittaa pelkonsa.”

”Meillä ei tuomita. Vaikka väli edellisestä hammashoitokäynnistä olisi päässyt venähtämään, minulle on tärkeää, että voi hoitoon tulla hyvillä mielin. Kun ensimmäinen askel on otettu, säännölliset käynnit auttavat pitämään suun kunnossa.”

Huolellinen ohjaus omahoitoon on Essille tärkeää. ”Suunhoidon tuotteita on melkoinen viidakko. Haluan auttaa potilaita löytämään omaan suuhun sopivat välineet,” Essi sanoo.

Hammaslääkärin työssä käsityö yhdistyy sosiaalisuuteen. ”Tässä työssä pääsee näkemään oman kädenjäljen,” Essi sanoo. ”Tykkään myös olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. En halua tehdä liukuhihnatyötä, vaan paneutua jokaisen potilaan hoitoon täydellä sydämellä.”

Varaa aika hoitoon

Vieritä ylös