Siirry sisältöön

Keraamiset CEREC-paikat

Kuluneen purennan kuntoutus voidaan suunnitella digitaalisesti.

Purennan toiminnan kannalta on tärkeää, että poskihampaiden paikat ovat kestäviä ja riittävän vahvoja vastaamaan purennallisiin kuormitustekijöihin. Entisaikojen amalgaamipaikat vastasivat tähän haasteeseen kiitettävästi. Nykyisin käytetyt yhdistelmämuovipaikat eivät siihen kuitenkaan aina kykene. Ne kuluvat ja lohkeilevat helposti purentapaineen alla.

Ratkaisun ongelmiin ovat tuoneet keraamiset materiaalit. Keraamiset CEREC-paikat ovat paitsi kestäviä, myös esteettisesti varsin kauniita.

CEREC-hoidon aluksi hampaistosta otetaan optinen jäljennös suukameralla. Tietokone suunnittelee kolmiulotteiset mallit vastaamaan identtisesti omaa hammasta. Suunnittelun jälkeen keramia jyrsitään hammaslaboratoriossa koneellisesti. Keraaminen paikka sementoidaan hampaan pintaan ja lopputulos vastaa täysin omaa luonnollista hammastasi.

Tekniikka on nopea ja potilaalle miellyttävä. Tarvittavat hionnat tehdään puudutuksessa. Keraamisen paikkaushoidon lopputulos on muovimateriaaleihin verrattuna kestävä ja kaunis. Keramia ei kellastu ajan mittaan muovin tavoin.

Teknologian kehittymisen ansiosta CEREC-paikkojen valmistus on mahdollista toteuttaa yhden hoitokäynnin aikana. Myös kustannukset ovat perinteisiä keraamisia täytteitä edullisempia.

Keskustellaan yhdessä vastaanotollamme, soveltuisivatko keraamiset CEREC-paikat sinullekin.

 

 

Ennen Cerec-käsittelyä.

Ennen CEREC-käsittelyä

Cerec käsittelyn jälkeen

CEREC-käsittelyn jälkeen

Vieritä ylös