Skip to content

Keraamiset CEREC-paikat

Purennan toiminnan kannalta on tärkeätä, että poskihampaiden paikat ovat kestäviä ja riittävän vahvoja vastaamaan purennallisiin kuormitustekijöihin. Entisaikojen amalgaamipaikat vastasivat tähän haasteeseen kiitettävästi. Nykyisin käytetyt yhdistelmämuovipaikat eivät siihen aina kykene. Ne kuluvat ja lohkeilevat helposti purentapaineen alla.

Ratkaisun ongelmiin on kuitenkin tuonut keraaminen paikka. Keraamisten CEREC-paikkojen täytteet ovat paitsi kestäviä, mutta myös esteettisesti varsin kauniita.

CEREC-hoidon aluksi hampaistosta otetaan optinen jäljennös suukameralla . Tietokone suunnittelee kolmiulotteiset mallit vastaamaan identtisesti omaa hammasta, jotka jyrsitään Hammassirkun hammaslaboratoriossa koneellisesti. Keraaminen paikka sementoidaan hampaan pintaan ja lopputulos vastaa täysin omaa luonnollista hammastasi.

Tekniikka on nopea ja potilaalle miellyttävä. Tarvittavat hionnat tehdään puudutuksessa. Keraamisen paikkaushoidon lopputulos on muovimateriaaleihin verrattuna kestävä ja kaunis. Keramia ei kellastu ajan mittaan muovin tavoin.

Teknologian kehittymisen ansiosta valmistus on mahdollista jopa yhdellä hoitokäynnillä vastaanotolla. Myös kustannukset ovat perinteisiä keraamisia täytteitä edullisempia.

Keskustellaan yhdessä vastaanotollamme, soveltuisivatko keraamiset CEREC-paikat sinullekin.

 

 

Ennen Cerec-käsittelyä.

Ennen Cerec-käsittelyä.

Cerec käsittelyn jälkeen

Cerec käsittelyn jälkeen

Scroll To Top