Skip to content

Inman Aligner -oikomishoito

Häiritsevätkö vinot etuhampaasi? Tiesitkö, että nyt etuhampaiden esteettistä oikomista on mahdollista tehdä irrotettavan oikomiskojeella, jonka avulla hampaiden oikominen onnistuu mainiostia.Inman Aligner -hoito on nopea ja kivuton ja mikä parasta, voit irrottaa kojeen syömisen tai tärkeän menon ajaksi.

Mikä on Inman Aligner?

Inman Aligner on yksinkertainen, irrotettava laite, jolla voidaan siirtää etuhampaita nopeasti ja turvallisesti. Toisinaan sitä käytetään myös yhdessä proteettisen hoidon kanssa, esim. ennen posliinikuorikoiden asentamista.

koje

Miten se toimii?

Inman Aligner-kojeessa on kaksi akryylikaarta, jotka ohjaavat nikkeli-titaanijousien voiman avulla etuhampaat hellästi uuteen asentoon. Jousien jännitys takaa sen, että koje pysyy aktiivisena pitkän aikaa, minkä vuoksi hampaiden siirtyminen tapahtuu nopeasti.

Alla olevassa kuvassa havainnollistetaan hampaisiin kohdistuvaa voimaa. Ulompi kaari painaa hampaita sisäänpäin ja samalla sisempi kaari ulospäin kohti ideaaliasentoa.

asetus

Miten kauan hoito kestää?

Monissa tapauksissa hoito valmistuu 6-18 viikossa. Hammaslääkärisi osaa arvioida tarvittavan hoitoajan. Sopivissa tapauksissa Inman Aligner on usein paljon nopeampi kuin perinteiset oikomistekniikat.

Mitä muuta Inman Aligner -hoitoon liittyy?

  • Inman Aligner –sertifioitu hammaslääkäri arvioi sopiiko hoito sinulle.
  • Hampaat valokuvataan ja hampaista otetaan jäljennökset, joiden avulla laboratorio valmistaa yksilöllisen kojeen.
  • Inman Aligneria pidetään suussa 16-20 tuntia vuorokaudessa. Koje irrotetaan syömisen ajaksi.
  • Hoidon etenemistä kontrolloidaan ja kojetta säädetään 2-3 viikon välein.
  • Kuten muussakin oikomishoidossa, saavutetun tuloksen ylläpitämiseen suositellaan elinikäistä retentiota. Retentiolla tarkoitetaan hampaiden taakse liimattavaa ohutta metallilankaa tai öisin käytettävää muovista suojaa, joka pitää hampaat uudessa asennossa, jotta ne eivät liikkuisi takaisin lähtöasentoon.
  • Tarvittaessa hampaiden kärkiä viimeistellään muovilla ihanteellisimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Suosittelemme myös usein hampaiden valkaisua Inman Aligner -oikomishoidon ohessa, sillä yhdessä nämä menetelmät takaavat esteettisesti kauneimman mahdollisen hymyn.

Inman Aligner esittelyvideo:

Scroll To Top