Siirry sisältöön

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on kätevä ja tehokas tapa vaalentaa tummuneita ja värjäytyneitä hampaita. Hampaiden tummumiseen vaikuttavat muun muassa kahvi, tee, kolajuomat, punaviini, nuuska ja tupakointi. Toisilla myös hampaiden luonnollinen sävy on muita tummempi.
Hampaiden valkaisulla saadaan poistettua kiilteen ja hammasluun värjäytymät, jolloin hampaiden sävy saadaan luonnollisen vaaleaksi. Valkaisu ei vaikuta hampaan rakenteeseen.
Käytämme Hammassirkussa GLOSS-valkaisumenetelmää, jossa valkaisua tehostetaan laservalolla. Lisäksi vaihtoehtoina ovat vastaanotolla toteutettava DASH-valkaisu ilman laservaloa, GLOSS-ylläpitovalkaisu sekä kotivalkaisu, joka toteutetaan yksilöllisillä muoteilla. Ennen valkaisua hampaat tarkastetaan ja suuhygienistimme valitsee kanssasi juuri sinulle parhaan valkaisumenetelmän. Hammaskivi poistetaan tarvittaessa ennen valkaisua.

Laservalkaisu

Laservalkaisu on nopea ja tehokas tapa vaalentaa hampaat. Ennen valkaisua suuhygienisti määrittää hampaiden värin väriasteikon avulla. Ikenet ja limakalvot suojataan huolellisesti ja hampaiden pinnalle levitetään vetyperoksidipohjaista vaalennusainetta, jonka vaikutusta tehostetaan puhtaalla laservalolla. Yleensä tämä tehdään yhden käynnin aikana 3 kertaa. Valkaisun jälkeen hampaat käsitellään fluorilla tai valkaisun jälkihoitoon tarkoitetulla geelillä. Lopuksi määritetään uusi, vaalentunut väri.
Meillä Hammassirkussa käytetään turvallista ja tehokasta GLOSS-laservalkaisumenetelmää. GLOSS-valkaisumenetelmän avulla saadaan vaalennettua hampaiden kiilteessä ja hammasluussa olevien värjäytymien lisäksi myös tummemmat kulmahampaat, luonnostaan keltaiset hampaat sekä esimerkiksi trauman seurauksena värjäytyneet hampaat perinteisiä valkaisumenetelmiä tehokkaammin.
Laservalkaisun jälkeinen tulos on aina yksilöllinen. Hampaiden vaalenemiseen vaikuttavat mm. hampaiden rakenne ja alkusävy. GLOSS-laservalkaisulla saadaan luonnollisen vaaleat hampaat. Kokonaishoitoaika GLOSS-laservalkaisulle on 90 minuuttia.
GLOSS-laservalkaisun lisäksi saatavilla on myös GLOSS-ylläpitovalkaisu, jossa valkaisukierros tehdään vain yhden kerran. Ylläpitovalkaisu sopii hyvin, jo saavutetun valkaisutuloksen ylläpitoon ja kirkastamiseen.

DASH-hampaidenvalkaisu ilman valoa

DASH-hampaidenvalkaisu on nopea tapa tasoittaa ja kirkastaa hampaiden väriä, silloin kun toivot vain raikastusta hymyysi. DASH-valkaisussa ikenet ja limakalvot suojataan aivan kuten laservalkaisussakin. Valkaisussa käytettävän valkaisugeelin vaikuttava aine miedompi on 30-prosenttinen vetyperoksidi, jonka vaikutusta ei tehosteta laservalolla. Alkutoimien jälkeen valkaisugeeli levitetään hampaille 15 minuutiksi, jonka jälkeen geeli poistetaan. Tämä toistetaan yhteensä kolme kertaa.

Kotivalkaisu

Kotivalkaisu toteutetaan itsenäisesti kotona suuhygienistin ohjeiden mukaisesti. Hampaista otetaan vastaanotolla jäljennökset, joiden avulla valmistetaan yksilölliset valkaisumuotit. Muotit sovitetaan suuhun ja suuhygienisti opastaa muottien oikean käytön. Muotteihin laitetaan valkaisuainegeeliä ja niitä pidetään suussa 30 minuuttia kerran päivässä. Valkaisua voidaan jatkaa muutamasta päivästä viikkoihin, kunnes haluttu vaaleusaste saavutetaan. Samoilla muoteilla voi valkaista hampaita myöhemmin uudelleen. Valkaisuainegeeliä on mahdollista ostaa vastaanotoltamme.

Tärkeä tietää ennen valkaisutoimenpidettä

Toimenpiteen jälkeen hampaat saattavat olla yliherkät kylmälle tai kuumalle. Tämä menee ohi 1-2 vuorokaudessa. Vihloville hampaille tarkoitetun hammastahnan käyttäminen kaksi viikkoa ennen valkaisua on todettu ennaltaehkäisevän vihlomista toimenpiteen aikana ja sen jälkeen. Laservalkaisun jälkeen tulee välttää värjäävien ruoka-aineiden käyttöä kaksi vuorokautta. Huomaathan, että valkaisulla ei voida muuttaa muovien tai muiden proteettisten rakenteiden väriä.

Varaa aika valkaisuarvioon

Vieritä ylös