Siirry sisältöön

Suuhygienisti Marjut Tossavainen: ”Luottamussuhteen luominen on tärkeää”

29.1.2019

Joulukuussa Hammassirkkuun tullut suuhygienisti Marjut Tossavainen on monelle jo tuttu Palokan terveyskeskuksesta. Kuopiosta Jyväskylään kotiutunut Marjut valmistui vuonna 2012 Savonia-ammattikorkeakoulusta.

”Tein opinnäytetyöni kotihoidossa olevien ikääntyneiden asiakkaiden suun terveyden hoidosta,” ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut Marjut kertoo. ”Suun terveys on oleellinen osa yleisterveyttä myös ikääntyneille, ja tavoitteissani on rakentaa palvelumalleja tuomaan hoito ikääntyneiden luo.”

Kotihoidossa korostuu asiakaspalvelukokemus. ”On keskeistä suunnitella hoito asiakkaan tarpeiden mukaan,” Marjut sanoo, ja kertoo työskentelevänsä mielellään myös pelkopotilaiden kanssa. ”Luottamussuhteen luominen on tärkeää.”

Myös Marjut allekirjoittaa Hammassirkun ydinajatuksen hammashoidon kivuttomuudesta. ”Eräskin potilas kertoi, että nukkui hyvin ennen vastaanotolle tuloa, kun tiesi ettei satu,” Marjut sanoo. Rentona ja rauhallisena työntekijänä tunnetun Marjutin vastaanotolle tullessa ei muidenkaan tarvitse jännittää.

Kysyttäessä, kuinka on Hammassirkussa viihtynyt, Marjut vastaa hymyillen: ”Erittäin hyvin!”

Vieritä ylös